2023 YENGEÇLER VE YÜKSELEN YENGEÇLER

Sevgili Yengeçler,

2023’te kariyerine ve geleceğe yönelik hedeflerine odaklanıyorsun. Bu alanlarda yeni başlangıçlar ve değişiklikler olabilir. Yaratıcılığın artıyor. Kendine sıra dışı hedefler belirleyebilir ve bunları başarıyla gerçekleştirebilirsin. Evine, ebeveynlerine ve çocuklara ait konular da gündeme gelebilir. Taşınma ve ev alım-satım işleriyle de ilgilenebilirsin. Yeni bir aşk da kapıyı çalabilir.

Bu yıl özellikle 7 Mart’a kadar, maddi konularda organize olman önem taşıyor. Büyük borç veya yatırımlardan kaçınmanda fayda var. Çünkü beklenmedik harcamalar ve gecikmelerle maddi yönden bazı sıkıntılar yaşayabilirsin. Ortak iş yapıyorsan, bu konuda da bazı problemler ortaya çıkabilir. Diğer yandan, bu süreçte, sıkıntılar yaşadığın alanları derinlemesine araştırıp iyileştirme şansını da  yakalıyorsun.

7 Mart’tan itibaren içgüdüsel olarak hayat felsefeni değerlendireceğin ve farklı bakış açıları kazanacağın olaylar deneyimleyebilirsin. Yeni birşeyler öğrenme istek ve ihtiyacın artıyor. Çıkacağın yolculuklar da bakış açını değiştirmende etkili olabilir. Farkındalığını ve bilgilerini arttırmak için olumlu etkiler altındasın. Yaptığın işlerde uzmanlaşmak için harekete geçebilirsin. Yayınlanmasını planladığın kitap, dergi vs. varsa, bunların üzerinde ciddiyetle çalışma isteğin de artıyor. Diğer yandan, adli konular veya seyahatlerin sırasında bazı engellemeler veya gecikmeler yaşayabilirsin.

23 Mart’ta Pluto’nun Kova burcuna geçişiyle beraber, hayatının önemli dönüşümlerini yaşayacağın bir döneme giriyorsun. Ortak işler ve kaynaklar, miras, vergi, sigorta vs. konularıyla ilgili yaşayabileceğin bir takım deneyimler de dönüşümünü hızlandırabilir.Bu süreçte, bazı bağımlılıklarını ve zararlı alışkanlıklarını geride bırakabilirsin. Ölüm ve ötesi, mistik, psişik ve doğaüstü konular dikkatini çekebilir. Derin ruhsal bir ilerleme kaydebilirsin.

20 Nisan’da Koç burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, toplumsal statünde, kariyerinde ve hayatındaki otorite figürleriyle olan ilişkilerinde bazı değişikliklerin olabilir. Sorumlulukların ve yoğunluğun artıyor. Özellikle 16 Mayıs’a kadar başarıların daha görünür hale gelebilir. Yeni iş teklifleri, ödüller ve terfiler alabilirsin. Evlenebilirsin. Yeni girişimlerde bulunabilirsin.

5 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla beraber, üzerinde çalıştığın bir projeyi başarıyla bitirebileceğin gibi yaratıcılık gerektiren tüm projelerde başarın artıyor. Hedeflerine göre önceliklerini belirleyebilir ve bazı şeyleri hayatından çıkartabilirsin. Bu arada, aşk hayatın ve arkadaşlıkların test ediliyor. Bazı arkadaşlıkların ve grup aktivitelerin sonlanabilir. Çocuk sahibi olma veya çocuklarla ilgili bazı konular da gündeme gelebilir.  

16 Mayıs’tan itibaren 26 Mayıs 2024’e kadar önceliklerini, geleceğe yönelik hedef ve projelerini kolaylıkla belirleyebilirsin. Bu konuda sosyal çevrenden de aradığın desteği buluyorsun. Özgüvenin artıyor. Hayatına olumlu katkıda bulunacak yeni arkadaşlıklar kurabilir ve yeni sosyal gruplara girebilirsin.

14 Ekim’de Terazi burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, ebeveynlerinle, ailenle ve geçmişinle ilgili bazı konular gündeme taşınıyor. Yeni bir ev alım-satımıyla ilgilenebilir veya yeni bir yere taşınabilirsin. Aile bireyleriyle özel olarak ilgilenmen gerekebilir. Huzur ve güvenlik  ihtiyacın artıyor. Bu yüzden, seni kısıtlayan şeyleri saptayıp, iç huzurun için gereken adımları kararlılıkla atabilirsin.