2023 KOVALAR VE YÜKSELEN KOVALAR

Sevgili Kovalar,

2023’te kariyerinde, maddi kaynaklarında ve toplumsal statünde bir takım değişiklikler olabilir. Yakın çevre ilişkilerin, günlük işlerin, yazılı ve sözlü iletişimin artıyor. Seni rutininden çıkartacak ve hayata bakış açını değiştirecek bazı olaylar deneyimleyebilirsin. Yaşadığın çevreden ayrılabilir veya yeni bir ev satın alabilirsin. Seyahatlerin artıyor.

Özellikle 7 Mart’a kadar, sadece psikolojik anlamda değil, fiziksel olarak da bazı değişiklikler yapma ihtiyacı duyabilirsin. Sorumluluklarının artabilir. Daha fazla olgunlaştığını hissedebilirsin. Kendini ifaden ve hayata yaklaşım tarzın değişebilir.

7 Mart’tan itibaren yeteneklerini, kişisel değerlerini, maddi ve manevi kaynaklarını sorgulayacağın bir döneme giriyorsun. Çok çalışıp emeklerinin karşılığını, yeterince alamadığını düşünebilirsin. Bu süreçte, harcama yapmaktan çok, kaynaklarını korumaya yönelmen yerinde olacaktır. Büyük finansal riskler almamaya dikkat etmelisin. Ayrıca özgüvenini yüksek tutman da önem taşıyor. Çünkü etkisi ortalama 2,5 yıl sürecek bu dönemin sonunda, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfedip, özgüvenli bir şekilde yoluna devam edebilirsin.

23 Mart’ta Pluto’nun Kova burcuna geçişiyle beraber, kendini tamamıyla yenileyebileceğin bir döneme giriyorsun. Yakın ilişkilerinde, hayata yaklaşım tarzında ve fiziksel görünümünde önemli değişiklikler olabilir.Gücün ve enerjin artıyor. Defalarca küllerinden yeniden doğabileceğin bir süreçtesin.

20 Nisan’da Koç burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, gündemini kardeşlerin, akrabaların, komşuların kısacası yakın çevren meşgul edebilir. Günlük işlerinde, iletişim trafiğinde ve seyahatlerinde artış yaşanabilir. Çalışma ortamında da sorumlulukların artıyor. Gün içerisinde beklenmedik gelişmeler, planlarını değiştirmene sebep olabilir. Eğitim, medya, hukuk, yayıncılık ve ticaret alanları başta olmak üzere bazı yeni atılımlar da bulunabilirsin. Özellikle 16 Mayıs’a kadar yakın çevren ile ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşanabilir. Yaşanan olası anlaşmazlıkları da çözümleyebilirsin. İkna yeteneğin artıyor. Duygu ve düşüncelerini başarıyla aktarabilirsin. Kısa mesafeli yerlere seyahatlerin olabilir. Kendine yeni elektronik aletler veya yeni bir araba da alabilirsin.

5 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla beraber, kariyerinde değişimler hızlanabilir. İşin sebebiyle taşınabilir ya da emekliye ayrılabilirsin. İş hayatını ve özel hayatını dengelemek için gerekli düzenlemeleri yapabilirsin. Hayatındaki otorite figürleriyle bazı sıkıntılar yaşanabilir.

16 Mayıs’tan itibaren 26 Mayıs 2024’e kadar yeni bir ev alım-satımı yapabilir veya yeni bir yere taşınabilirsin. Eve ait tüm tadilat ve dekorasyon vs. işlerinde istediğin sonuçları kolaylıkla alabilirsin. Atılımlarında aile bireyleri tarafından da destekleniyorsun. Bazı anlaşmazlıklarınızı da giderme şansın artıyor. Ayrıca, bu süreçte iç dünyana yönelip, seni kısıtlayan korku ve şartlanmalarından kurtulma şansına da sahipsin.

14 Ekim’de Terazi burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, üzerinde çalıştığın bir konuda uzmanlaşmak amacıyla harekete geçebilirsin. Ayrıca, bilgi ve tecrübelerini başkalarıyla paylaşma fırsatı da bulabilirsin. Alacağın eğitimler  ve tanışacağın kişiler, vizyonu geliştirmende etkili olacaktır. Akademik çalışmalar içerisindeysen, ithalat, ihracat, medya veya yayıncılık işleriyle uğraşıyorsan, bu alanlarda başarılı olma şansın artıyor.