2023 BALIKLAR VE YÜKSELEN BALIKLAR

Sevgili Balıklar,

2023’te günlük işlerine, kişisel değerlerine, yeteneklerine, kazançlarına ve maddi kaynaklarına odaklanıyorsun. Yeni bir iş teklifi alabilir veya kendi işini kurabilirsin. Eğitim ile ilgili konularda da karşına güzel fırsatlar çıkabilir. Hayata bakış açını değiştirecek olaylar deneyimleyebilirsin. Seyahatlerin artıyor.

Özellikle 7 Mart’a kadar, üzerindeki bazı psikolojik baskı ve  korkulardan arınmanı sağlayacak adımlar atabilirsin. Kontrolünün dışında gelişen bazı olaylar, senin daha kabullenici ve merhametli olmana sebep olabilir. Mistik, ruhsal ve okült çalışmalara da yönelebilirsin.

7 Mart’tan itibaren kendini daha iyi bir tanımanı sağlayacak bir takım olaylarla karşı karşıyasın. Bunların sonucunda, kendini ifaden ve hayata yaklaşım tarzın değişebilir. Sadece psikolojik anlamda değil, fiziksel olarak da bir takım değişiklikler yapma ihtiyacın duyabilirsin. Zararlı alışkanlıklarını kolaylıkla terk edebilirsin. Genel olarak, sorumluluklarının artabilir. Uzun dönemli hedeflerin için gerekli adımları bu yıl atabilirsin. Ancak bunlar için kısa dönemde ödül beklentisine girmemen önem taşıyor. Gereken sabır ve çalışkanlığı gösterirsen, çalışmalarının karşılığını zaman içinde alacağını unutmamalısın.

23 Mart’ta Pluto’nun Kova burcuna geçişiyle beraber, iç dünyana yöneliyorsun. Bu dönemde, korkularından, bağımlılıklarından ve geçmişe yönelik tüm şartlanmalarından kurtulabilmek için önemli adımlar atabilirsin. Kendi derinliklerinle yüzleşebilme cesaretin ve sezgilerin artıyor.

20 Nisan’da Koç burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, maddi kazancını değiştirecek yeni fırsatlar yakalayabilirsin. Yeteneklerini başarıyla sergileme potansiyelin artıyor. Yeni yeteneklerini keşfedebilir, hobilerini işe dönüştürebilirsin. Kişisel değerlerine sahip çıkmak ve özgüvenini arttırmak için güzel bir döneme giriyorsun. Özellikle 16 Mayıs’a kadar finansal açıdan şanslı bir dönemdesin. Gelirinde artış yaşanabilir. Ancak bir yandan da artan harcama eğilimine dikkat etmelisin.  

5 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla beraber, inançlarını ve hayat felsefeni sorgulayacağın olaylar deneyimleyebilirsin. Tanışacağın bazı kişiler de hayata bakış açını değiştirmende etkili olabilir. Üzerinde çalıştığın bir projeyi veya bir eğitim programını başarılı bir şekilde tamamlayabilirsin. Yüksek öğrenimle ilgili konular gündeme gelebilir.

16 Mayıs’tan itibaren 26 Mayıs 2024’e kadar yakın çevren ile ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşanabilir. Artan ikna yeteneğinle, yaşanan olası anlaşmazlıkları da çözümleyebilirsin. En zor ve karmaşık konuları bile kolaylıkla anlayabilme, duygu ve düşüncelerini başarıyla aktarabilme potansiyelin artıyor. Kısa mesafeli yerlere seyahatlerin olabilir. Bu dönemde, kendine yeni elektronik aletler veya yeni bir araba da alabilirsin.

14 Ekim’de Terazi burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, ortak kaynaklar,miras, vergi, sigorta ve borç konuları gündeme gelebilir. Yaşayacağın bazı olaylar seni değişim ve dönüşüme zorlayabilir. İçgüdüsel bir istekle kendinde beğenmediğin, terk etmek istediğin yönlerini daha net görebilir ve bunları değiştirmek için harekete geçebilirsin. Biriyle bütünleşme, bir olma ihtiyacını daha yoğun hissedebilirsin. Bu da duygusal ilişkilerinde daha fazla derinlik arayışına sebep olabilir. Ölüm ve ötesi, psikoloji ve okült konulara merakın artabilir.