2023 KOÇLAR VE YÜKSELEN KOÇLAR

Sevgili Koçlar,

2023’te hem ilişkilerinde hem de maddi kaynaklarında bir takım değişiklikler olabilir. Yeni bir ilişkiye başlayabilir veya evlilik kararı alabilirsin. Yeteneklerini başarıyla ortaya koyabileceğin fırsatlar karşına çıkabilir. Kendi işini kurma isteğin artıyor. Bazı yeni ortaklıklar da gündeme gelebilir. Finansal açıdan şanslı bir yıldasın. Ancak aşırı riskli yatırımlardan uzak durmalısın.

Bu yıl özellikle 7 Mart’a kadar geleceğe yönelik bazı hedeflerini değiştirebilirsin. Bu arada arkadaşlık  ilişkilerini de yeniden değerlendirmen gerekebilir. Bazı kişi veya gruplar yavaş yavaş hayatından çıkabilir. Daha sağlam dostluklar kurabilirsin. Kendine en çok uyan grup aktivitelerine yönelebilirsin.

7 Mart’tan itibaren iç dünyana daha çok yönelip, ilerlemene ve gelişimine etki eden konuları saptayabilirsin. Bu doğrultuda bazı şeyleri geride bırakma kararı alabilirsin. Üzerindeki bazı psikolojik baskılardan ve korkulardan arınmanı sağlayacak adımlar atabilirsin. Başlangıçta yaşayabileceğin bazı yüzleşmelerden dolayı, biraz zorlanabilirsin. Ancak tüm bu çalışmalar, hayat kaliteni yükseltmeni ve ilerlemeni sağlayacaktır. Bu konuda bilinçaltı çalışmaları, psikolojik analizler gibi tekniklerden de yararlanabilirsin. Kontrolünün dışında gelişen bazı olaylar, senin daha kabullenici ve merhametli olmana sebep olabilir. Bu dönemde, mistik, ruhsal ve okült çalışmalara da yönelebilirsin.

23 Mart’ta Pluto’nun Kova burcuna geçişiyle beraber, hedef ve hayallerine daha fazla odaklanıyorsun. Hedeflerini değiştirmene sebep olacak bazı olaylar deneyimleyebilirsin. Yeni hedefler gündeme gelebilir. Sosyalliğin artıyor. Bu arada arkadaş seçimleri ve grup ilişkilerinde de önemli dönüşümler yaşayacağın bir döneme giriyorsun. İnsanlığı ilgilendiren tüm çalışmalarda aktif rol alabilirsin.

20 Nisan’da Koç burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, yeni başlangıçlar yapabileceğin önemli bir döneme giriyorsun. Hayata yaklaşımında, kendini ifade tarzında ve fiziksel görünümde bir takım değişiklikler yapabilirsin. Kendini keşfedip farkına varma ve kendini ortaya koyma fırsatların artıyor. Sorunlarına kolaylıkla çözüm yolları bulabilirsin. Kişisel gelişimin için ideal bir dönemin içine giriyorsun. Kendine güvenin ve hoşgörün artıyor.  

5 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla beraber, eşin veya ortağınla paylaştığın kaynaklar, vergi, sigorta, miras, kredi, borçlar ve yatırım konuları gündeme gelebilir. Eline toplu para geçebilir. Eğer varsa mevcut borçlarını yeniden yapılandırma gereği duyabilirsin. Ortaklıklarında değişim olabilir. Yaşayacağın bazı olaylar, seni bu alanlarda değişim yapmaya zorlayabilir.

16 Mayıs’tan itibaren 26 Mayıs 2024’e kadar yeteneklerini ve kaynaklarını en iyi şekilde geliştirebilir ve bunları kullanabilme fırsatları yakalayabilirsin. Finansal açıdan şanslı bir döneme giriyorsun. Gelirinde artış yaşanabilir. Ancak bir o kadar da artan harcama isteğine karşı dikkatli olmalısın. Kendine gerçekten değer verip vermediğini sorgulayabilir ve bu alanda hayatında yapman gereken değişimler için adımlar atabilirsin. Özgüvenin artıyor.

14 Ekim’de Terazi burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, ikili ilişkilerinde( romantik ilişkilerin, iş ilişkilerin vs) bir takım değişiklikler yaşayabilirsin. Evlilik kararı alabilirsin. Yeni ortaklıklar kurulabilir. Mevcut ortaklarından destek de görebilirsin. Bulunduğun ortamda rekabet artabilir. Süregelen adli davaların sonuçlanabilir.