2023 BOĞALAR VE YÜKSELEN BOĞALAR

Sevgili Boğalar,

Bu yıl, özellikle ilişkilerin aracılığıyla, kendini daha fazla tanıyabileceğin bir dönemdesin. İç dünyana yönelip seni kısıtlayan şeyleri geride bırakmak için harekete geçebilirsin. Yıl boyunca bir çok alanda yeni başlangıçlar yapma fırsatı buluyorsun. Geleceğe yönelik hedeflerinde, çalışma ortam ve şartlarında da bazı değişiklikler olabilir.

Bu yıl özellikle 7 Mart’a kadar başta kariyer alanında olmak üzere, daha fazla sorumluluk üstlenebilirsin. Bu süreçte, hedeflerini gerçekçi bir şekilde yeniden değerlendirme ihtiyacın olabilir. Geçmişte sabır ve disiplinle yaptığın çalışmaların karşılığını alabilirsin. Diğer yandan, sorumsuzluk yaptığın konularda da bazı sıkıntılar yaşanabilir.

7 Mart’tan itibaren geleceğe yönelik hedeflerinde bazı değişiklikler yapman gerekebilir. Kendine yeni hedefler de belirleyebilirsin. Bu arada arkadaşlık ilişkilerini de yeniden değerlendirmeye başlıyorsun. Sana uygun olmayan kişi veya gruplar yavaş yavaş hayatından çıkabilir. Daha sağlam dostluklar kurabilirsin. Yeni grup aktivitelerine yönelebilirsin.

23 Mart’ta Pluto’nun Kova burcuna geçişiyle beraber, hedeflerine, kariyerine ve toplumsal statüne daha fazla odaklanabilirsin. Bu alanda önemli değişimler yaşanabilir. Gücün ve kararlılığın artıyor. Hayatındaki yeni seçeneklerin farkına varabilirsin. Toplumsal rolün ve liderliğinle dikkat çekebileceğin bir döneme giriyorsun.

20 Nisan’da Koç burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber isteklerini gerçekleştirmekte çeşitli sebeplerle engellendiğini düşünebilirsin. Hayatında bu zamana kadar yüzleşmekten kaçtığın veya seni hareketsiz bırakan konuları, çözümleme ihtiyacın artıyor. Bu konuda bilinçaltı çalışmaları, psikolojik analizler veya meditasyon tekniklerinin faydasını görebilirsin. Kontrolünün dışında gelişen bazı olaylar, daha kabullenici olmana sebep olabilir. Empati yeteneğin artıyor.

5 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla beraber, tüm yakın ikili ilişkilerin test ediliyor. Eğer ilişkilerin güçlü ise daha fazla güçlenirken, zayıflamış ilişkilerin bitebilir. Bu dönemde kendini daha fazla keşfedebilir ve rahatlıkla ortaya koyabilirsin. Adli bir davan varsa o da sonuçlanabilir.

16 Mayıs’tan itibaren 26 Mayıs 2024’e kadar kendini başarıyla ortaya koyabileceğin ve yeni başlangıçlar yapabileceğin fırsatlar karşına çıkabilir. Duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade edip, hayata daha iyimser gözlerle bakmaya başlayabilirsin. Sorunlarına kolaylıkla çözüm yolları buluyorsun. Özgüvenin ve hoşgörün artıyor. Ancak bu dönemde hem kendine hem de başkalarına karşı aşırı hoşgörülü olup olmadığını sorgulamanda da fayda var. Bu arada bu süreçte kilo almaya daha yatkın olduğun için beslenme düzenine dikkat edip, spor yapmanı öneririm.

14 Ekim’de Terazi burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, günlük işlerinde, çalışma ortamında ve çalışma tarzında bir takım değişiklikler olabilir. Yeni iş teklifleri gündeme gelebilir. Kendini geliştirmek istediğin bir alanda çalışma fırsatı bulabilirsin. Sağlığına daha fazla özen gösterebilir ve zararlı alışkanlıklarından kolaylıkla kurtulabilirsin.

28 Ekim’de Boğa burcunda oluşacak Ay tutulmasının etkisiyle, imajını ve hayata yaklaşım tarzını değiştirme ihtiyacın artıyor. Yaşam amacını daha net belirlediğin bir dönem olabilir. Kendi sınırlarını yeniden çizme ihtiyacı duyabilirsin.