2023 BAŞAKLAR VE YÜKSELEN BAŞAKLAR

Sevgili Başaklar, 

2023’te gündemini, yeteneklerin, kazançların, maddi-manevi kaynakların, eğitim ve öğretim konuları meşgul edecek. Bu yıl, seyahatlerin de artıyor.  Bu yolculuklarda hayata bakış açını etkileyecek deneyimler yaşayabilirsin. Sıradışı bir konuda uzmanlaşabilir veya akademik çalışmalara başlayabilirsin.

Bu yıl özellikle 7 Mart’a kadar, günlük işlerin ve çalışma ortamındaki sorumlulukların artabilir. Sağlığın başta olmak üzere ertelediğin veya görmezden geldiğin konulara daha fazla odaklanabilirsin. Zararlı alışkanlıklarını terk edebilirsin.

7 Mart’tan itibaren tüm yakın ikili ilişkilerinde gerçekten ne istediğini, sorumluluklarını yeterince üstlenip üstlenmediğini net olarak görebileceğin bir döneme giriyorsun. İlişkilerinde davranış tarzını değiştirmen gereken deneyimler yaşayabilirsin. Karşındaki kişiler sana bu konuda ayna tutacaktır. Bir ilişkini bitirmek veya sağlamlaştırmak için gerekli adımları atabilirsin. Bu dönemde evlilik, yeni ortaklıklar kurma veya mevcut ortaklıkları sağlamlaştırma konuları da gündeme gelebilir.  

23 Mart’ta Pluto’nun Kova burcuna geçişiyle beraber, daha sağlıklı bir yaşam için yapman gerekenlere odaklanıyorsun. Bu süreçte, zararlı alışkanlıklarını terk edebilir, yeni bir beslenme düzeni oluşturabilirsin. Bununla beraber,  çalışma ortam ve koşullarında önemli değişiklikler olabilir. Kendi işini kurma planları da yapabilirsin.

20 Nisan’da Koç burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, ortak kaynaklar,miras, vergi, sigorta ve borç konuları gündeme gelebilir. Yaşayacağın bazı olaylar seni değişim ve dönüşüme zorlayabilir. Kendinde beğenmediğin, terk etmek istediğin yönlerini daha net görüp bunları değiştirmek için harekete geçebilirsin. Biriyle bütünleşme, bir olma ihtiyacını daha yoğun hissedebilirsin. Bu da duygusal ilişkilerinde daha fazla derinlik arayışına sebep olabilir. Ölüm ve ötesi, psikoloji ve okült konulara merakın artabilir. Derin inceleme ve araştırma gerektiren işlerde başarılı olabilir, psikolojik çalışmalardan fayda sağlayabilirsin. Özellikle 16 Mayıs’a kadar vergiler, borçlar, banka veya sigorta işleriyle ilgili konularda şansın artıyor. Yüklü bir ödemen varsa bitebilir veya ödemelerini daha kolay yapılandırabilirsin. Eşinle veya ortağınla paylaştığın kaynaklarda da artışlar görülebilir. Beklenmedik bir yerden eline toplu bir para geçebilir. 

5 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla beraber, gündemini kardeşlerin, akrabaların, komşuların kısacası yakın çevren meşgul edebilir. Günlük işlerinde, iletişim trafiğinde ve seyahatlerinde artış yaşanabilir. Çalışma ortamında da sorumlulukların artıyor. Gün içerisinde beklenmedik gelişmeler, planlarını değiştirmene sebep olabilir.

16 Mayıs’tan itibaren 26 Mayıs 2024’e kadar yaşama ve kendine dair yeni bakış açıları kazanabileceğin deneyimler yaşayabilirsin. Öğrenme isteğin artıyor.Birçok eğitim fırsatı karşına çıkabilir. Sıklıkla uzak yerlere seyahatlere gidebilirsin. Yolculukların ve tanışacağın kişiler, vizyonunu geliştirmende etkili olacaktır. Yabancı kültürlerden de fayda görebilirsin. İthalat, ihracat, yayıncılık ve akademik çalışmalar içindeysen, bu alanlarda başarı şansın artıyor. Adli konularla da ilgili lehine sonuçlanacak gelişmeler yaşayabilirsin.

14 Ekim’de Terazi burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, maddi kazancını değiştirecek yeni fırsatlar yakalayabilirsin. Yeteneklerini başarıyla sergileme fırsatın artıyor. Yeni yeteneklerini keşfedebilir ve hobilerini işe dönüştürebilirsin.