2019 YILI KOÇ BURCU

Bu yıl toplumsal statünü ve kariyerini yapılandırmaya odaklanıyorsun. Bu konuda dikkatli ve yoğun bir şekilde çalışman gerekebilir. Kariyerinde bir takım değişiklikler yaşayabilirsin. Sorumlulukların artabilir. 24 saatin sana az geldiğini ve sevdiklerine gereken zamanı ayıramadığını düşünebilirsin. Her ne kadar güçlü bir yanın olmasa da sabırlı olman önem taşıyor. Çünkü disiplin ve sabırla yaptığın tüm çalışmaların ödülünü alabilirsin. Aynı zamanda sorumsuzluk yaptığın konularda da başının kolaylıkla ağrıyabileceğini söyleyebilirim. Bu yıl kendini en iyi şekilde ortaya koyman önem taşıyor.

2019’da bu zamana kadar yaptığın seçimlerin sonuçlarıyla yüzleşebilirsin. Kendine yeni bir yön çizme kararı verebilirsin. Beklenmedik bir olay veya bir teklif, senin hayat seçimlerini yeniden gözden geçirmene sebep olabilir.

Bu yıl, özellikle tanışabileceğin yeni kişiler aracılığıyla, hayata farklı bir bakış açısıyla bakmaya başlayabilirsin. Hayata yaklaşım tarzını ve imajını yenileyebilirsin. Hayatında yer alan otorite figürleriyle (anne, baba, işveren vs.) ilişkilerinde de bir takım değişiklikler olabilir.

Birçok konuda eğitim alma veya eğitim verme isteği duyabilirsin. Özellikle akademik çalışmalar, yurtdışı bağlantılı işler, ithalat, ihracat ve yayıncılık alanlarında başarılı olma şansın artıyor. Yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerin de artabilir. Eğer adli davaların varsa lehine sonuçlanabilir.

Bu yıl Şubat- Temmuz ayları arasında üzerinde çalıştığın bir projeni tamamlayabilirsin. Romantik ilişkilerin ve sosyal gruplar içindeki arkadaşlıkların test ediliyor. Hayatındaki kişileri yeniden değerlendirme ihtiyacı duyabilirsin. Bazı ikili ilişkilerinde sonlanmalar yaşanabilir. Sana daha uygun olduğunu düşündüğün yeni gruplar içerisinde yer alabilirsin. Çocuk sahibi olma veya çocuklarla ilgili bazı konular gündeme gelebilir.

6 Mart 2019’dan itibaren Uranüs gezegeninin Boğa burcuna geçmesinin etkisiyle ortalama 7 yıl boyunca kişisel değerlerini ve maddi kaynaklarını gözden geçirmen gereken bir döneme giriyorsun. Bu dönemde kendi değerini nelere dayandırdığını ve kendine yeterince değer verip vermediğini sorgulayabilirsin. Para kazanma ve harcama tarzında bazı değişiklikler olabilir. Özgürlük ihtiyacıyla kendi işinin patronu olmak veya esnek kuralları olan işlerde çalışmak isteyebilirsin. İlginç ve orijinal fikirlerinden para kazanabilirsin. Maddi durumunda iniş ve çıkışlar( ani kayıplar veya büyük kazançlar) olabileceği için bu alanda adımlarını dikkatli atmalısın. Sahip olduklarını(mal, mülk, para) tek bir alanda değerlendirmemende fayda var.

Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ebeveynlerin, ailen veya geçmişinle ilgili konular gündemine taşınıyor. Aile bireyleriyle özel olarak ilgilenme durumun söz konusu olabilir. Yeni bir ev alım-satımı veya taşınma olabilir.

31 Ekim- 20 Kasım arasında ortak bir işe başlamamaya ve yeni yatırımlarda bulunmamaya dikkat etmelisin. Şartlar değişebilir. Beklediğin sonuçları alamayabilirsin.

Özellikle Aralık ayından itibaren iş hayatın başta olmak üzere toplumsal statünle ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsin. Başarıların daha görünür hale gelebilir. Popülerliğin artabilir. Üzerinde çalıştığın konularla ilgili ödül ve terfiler söz konusu olabilir. Yeni girişimlerde bulunabilirsin. Evlenebilirsin. Yeni iş teklifleri alabilirsin. Hayatında yer alan otorite figürlerinden destek görebilirsin. Kariyerinle ilgili hayallerini gerçekleştirmek için ideal bir dönemin içine giriyorsun.