2022 KOVALAR VE YÜKSELEN KOVALAR

Sevgili Kova,

Yıl boyunca gündemini, geçmişine ait konular, ebeveynlerin, eve ve kariyerine yönelik işler meşgul edecek. Kendine yeni bir yön belirleme ihtiyacının artacağı bir yıla giriyorsun. Kariyerinde ve hayat yolunda bir takım değişimler yaşayabilirsin. Bu değişikliklerin bazıları beklenmedik bir anda gerçekleşebilir.

2022’de yeteneklerini en iyi şekilde geliştirme ve onları kullanabilme şansın artıyor. Finansal açıdan da şanslı bir döneme giriyorsun. Gelirinde artış yaşanabilir. Ancak bir o kadar da artan harcama isteğine dikkat etmelisin. Yeni bir iş kurma veya işlerini sağlamlaştırma fırsatları bulabilirsin.

Özellikle, 30 Nisan’da Boğa burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla beraber, ebeveynlerinle, ailenle ve geçmişinle ilgili konular gündeme taşınıyor. Aile bireyleriyle daha fazla ilgilenmen gerekebilir. Başta kariyerinle ilgili olmak üzere çeşitli sebeplerle, yeni bir ev alım-satımı veya taşınma gündeme gelebilir. Ayrıca iç huzurunu sağlamak için neler yapabileceğine daha fazla odaklanıyorsun. Ara sıra yalnız kalma ihtiyacın artabilir fakat sosyallikten de fazla uzaklaşmamaya dikkat etmelisin. 

Yıl boyunca kariyerine ve özel hayatına odaklanacağın için bunları dengelemek için gerekli düzenlemeleri yapabilirsin. Daha önce dikkatini vermediğin bir konuya daha fazla odaklanman gerekebilir. İşlerine yönelik olumlu gelişmeler yaşanabilir. Özellikle Şubat, Mart, Mayıs ve Ekim aylarında hiç düşünmediğin bir teklif veya beklemediğin bir olay, önceliklerini değiştirmene sebep olabilir.

2022’de hayatında yer alan otorite figürleriyle ilişkilerinde de bir takım değişimler yaşayabilirsin. Bu dönemde kendini en iyi şekilde ortaya koyman önem taşıyor. Birçok başarı elde edebilirsin. Özellikle Ekim ayından itibaren, sorumlulukların artabilir. Bazı işlerini düzenlemek için başkalarıyla işbirliği yapmak da seni rahatlatacaktır.

Bu yıl sorumluluklarının arttığını ve  daha fazla olgunlaştığını hissedebilirsin. Uzun dönemli hedeflerini daha net belirleyebilirsin. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece psikolojik anlamda değil, fiziksel anlamda da kendini yenileyebileceğin, zararlı alışkanlıklarından kurtulabileceğin bir dönemdesin. Kendi güvenini arttıracağın, gerçekten ne istediğini belirleyeceğin ve hayat yolunu değiştireceğin olaylar deneyimleyebilirsin.

11 Mayıs- 28 Ekim tarihleri arası kardeşlerin, akrabaların veya komşularınla kısacası yakın çevren ile ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bu kişilerden fayda sağlayabilirsin. Bu dönemde oldukça ikna edicisin. Düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilirsin. Bu arada artan öğrenme isteğinle beraber birçok alanda eğitim alma fırsatları yakalayabilirsin. Kısa mesafeli yerlere seyahatlerinde de artış yaşanabilir. Bu aylarda kendine yeni bir araba da alabilirsin.

Özetle, bu yıl gerek özel gerekse kariyer hayatında yaşayacakların, seçimlerini ve önceliklerini değiştirmene sebep olabilir. Kendini her anlamda yenileyeceğin bir yıl olacak. Finansal gelişmeler de yüzünü güldürebilir.