2021 KOVALAR VE YÜKSELEN KOVALAR

Sevgili Kova,

Bu yıl hayatında yeni başlangıçlar yapmak ve yeteneklerini sergilemek için uygun fırsatları yakalıyorsun. Kişisel gelişimin için ideal bir döneme giriyorsun. Kendini daha çok keşfedip, ortaya koyabilirsin. Uzun dönemli hedef ve projelerin için gerekli adımları bu yıl atabilirsin. Sorumlulukların artıyor. Bakış açını ve hayata yaklaşım tarzını değiştirecek bir takım olaylar yaşayabilirsin. Yaşadıklarının da etkisiyle, özgüvenini arttırmak ve gerçekte ne istediğini belirlemek için neler yapabileceğine odaklanıyorsun. Sadece psikolojik anlamda değil, fiziksel görünüşünde de bir takım değişiklikler yapma ihtiyacın artıyor. Bu yıl zararlı alışkanlıklarından daha rahat kurtulabilirsin.

14 Mayıs- 28 Temmuz tarihleri arasında özgüvenin artıyor. Yeteneklerini ve yaratıcılığını başarılı bir şekilde sergileyebilirsin. Maddi kaynaklarında ve gelirinde artış olabilir. Finansal açıdan şanslı bir döneme giriyorsun. Ancak bir o kadar da artan harcama isteğine karşı dikkatli olmalısın.

26 Mayıs’ta Yay burcunda oluşacak Ay tutulması ve 4 Aralık’ta yine aynı burçta gerçekleşecek Güneş Tutulması etkileriyle, Haziran ayından itibaren yıl sonuna kadar, geleceğe yönelik yeni hedef ve projeler belirleyebilir ve bu konuda desteklenebilirsin. Önceliklerini yeniden belirleyebilirsin. Üzerinde çalıştığın projeleri başarıyla tamamlama ve yaratıcılığını kullanma potansiyelin artıyor. Bu arada dahil olduğun sosyal gruplar ve arkadaşlıklarında bazı değişiklikler yaşayabilirsin. Yeni arkadaşlar edinebilir, sosyal gruplara girebilir ve sosyal alanda daha aktif olabilirsin. Bazı arkadaşlıkların ve grup aktivitelerin de sonlanabilir. 

10 Haziran’da İkizler burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla beraber yıl sonuna kadar kendini daha yaratıcı bir şekilde ortaya koymak isteyebilirsin. Hayatında yeni ve sıra dışı hobilere yer açabilirsin. Birçok projeye başlayabilir ve bunları başarılı bir şekilde tamamlayabilirsin. Sanatsal ve sosyal faaliyetlerinde artış görülebilir. Yeni bir aşk kapını çalabilir veya mevcut ilişkinde bir takım değişiklikler yaşayabilirsin. Çocuk sahibi olma veya çocuklarla ilgili bazı konular gündeme gelebilir. Onlara yönelik bazı projeler ve sanatsal çalışmalar yapma isteği de duyabilirsin.

Uranüs’ün Mart 2019’da Boğa burcuna geçişiyle beraber son iki yıldır, geçmiş şartlanmalarından kurtulma, hayatının kontrolünü ele alma ve tavırlarını yeniden düzenleme ihtiyacı duymuş olabilirsin. Bu süreçte beklenmedik bir anda yaşadığın çevreden veya evinden ayrılabilirsin. Taşınma başta olmak üzere eve ait konularda birçok değişiklik yaşanabilir. Fiziksel bir ayrılık yaşamasan da içsel olarak kendini ailenden ve köklerinden uzaklaşmış hissedebilirsin. Aile bağlarında değişim gerçekleşebilir. Uranüs’ün Boğa burcundaki yolculuğu devam ediyor. Dolayısıyla 2021’de de aynı etkiler altında olacaksın. Esnek ve uyumlu olmaya özen göstermelisin.

Özellikle 19 Kasım’da Boğa burcundaki Ay Tutulmasının etkisiyle, eve ve kariyer hayatına ait bazı konular yeniden gündeme geliyor. Özel hayatın ve kariyer hayatını dengelemek için çaba göstermen gerekebilir. Yeni bir ev alım- satımı veya dekorasyon işleriyle meşgul olabilirsin. Bu aydan itibaren ebeveynlerinle, ailenle ve geçmişinle ilgili konulara odaklanman gerekebilir. Aile bireyleriyle özel olarak ilgilenmek zorunda kalabilirsin. Ayrıca seni engelleyen bazı korku ve inançlarını yeniden değerlendirmen gereken bir dönem olabilir. İç huzurunu sağlamak için neler yapabileceğine daha fazla odaklanıyorsun. Bu arada ara sıra yalnız kalma ihtiyacın artabilir. Hayatının nasıl ilerlediğine, nerede olmak istediğine daha fazla odaklanarak, kendine yeni bir yol belirleme ihtiyacı da duyabilirsin. Bu dönemde verdiğin kararlarda seni destekleyecek fırsatlar yakalıyorsun.

Özetle Sevgili Kovalar, bu yıl yeni başlangıçlar yapabileceğin ve bu konuda güzel fırsatlar yakalayacağın bir yıldasın. Yeni hedefler belirleyebilir ve yeni sosyal gruplara girebilirsin. Yeni bir aşk, yeni bir çocuk ve hayatında daha bir çok yenilik seni bekliyor olacakJ