2021 KOÇLAR VE YÜKSELEN KOÇLAR

Sevgili Koç,
Bir yandan kariyerinle ilgili konular diğer yandan toplumsal statünü yapılandırmak için verdiğin mücadelelerle oldukça yoğun çalıştığın bir yılı geride bıraktın. 2020’de sorumlulukların artmış olabilir. “Çok yorgunum!” diye bağırdığını duyar gibiyim. Ancak bu yaşadıklarınla beraber, istek ve hedeflerini daha net belirlemiş olarak yeni bir yıla başlıyorsun. Tüm plan ve projelerini başarıyla gerçekleştirebilir ve bu konuda önemli adımlar atabilirsin. Özellikle toplumsal konular, dernekler, vakıflar, politika ve teknoloji alanlarında çalışmaların ağırlık kazanabilir. Genel anlamda insanlığa hizmet eden tüm çalışmalarında şans senden yana olacak
2021’de Ocak, Şubat, Haziran ve Aralık aylarında kariyerinde, hedeflerinde ve kazancında değişiklikler yaşama potansiyelin artıyor. Nisan ve Ekim aylarında ise yeni atılımlarda bulunup kendini daha cesur bir biçimde ortaya koyacağın yeni fırsatlar yakalayabilirsin.
Bu yıl artan özgüvenin ve sabırsızlığın sebebiyle, yapabileceğinden fazla sorumluluklar üstlenebilirsin. Birden fazla işi aynı anda yönetme isteğin artıyor. Tutamayacağın sözler vermemeye dikkat etmelisin. Aynı zamanda başladığın işleri bitirmek için gereken sabır ve özveriyi göstermen gereken bir yıldasın.
Bu yıl hayatında kimin dost kimin düşman olduğunu daha net görebilirsin. Arkadaşlık ilişkilerini yeniden değerlendirmen gerekebilir. 2021’de bazı kişilerle yollarını ayırabilirsin. Diğer yandan bazı dostluklarını da daha fazla sağlamlaştırmak için harekete geçebilirsin. Kendine uygun grup aktivitelerine yönelebilir veya liderlik özelliğini kullanıp bazı grup aktiviteleri başlatabilirsin.
14 Mayıs- 28 Temmuz tarihleri arasında kontrolünün dışında gelişen bazı olaylar sebebiyle iç dünyana dönme ihtiyacı duyabilirsin. Çeşitli sebeplerle yüzleşmekten kaçtığın, hayatını olumsuz şekilde etkileyen eğilimlerini ve korkularını ele alıp bunları çözümleyebilirsin. Bu konuda bilinçaltı çalışmaları, psikolojik analizler vb. tekniklerin faydasını görebilirsin.
26 Mayıs’ta Yay burcunda oluşacak Ay tutulması ve 4 Aralık’ta yine aynı burçta gerçekleşecek Güneş Tutulması etkileriyle, Haziran ayından itibaren yıl sonuna kadar hayat felsefenin ve inançlarının seni nasıl şekillendirdiğini değerlendirebilirsin. Yaşayacağın bazı olaylar veya tanışacağın bazı kişiler hayata bakış açını değiştirmende etkili olabilir. Aynı zamanda uzayan bir adli bir davan varsa 26 Mayıs’tan itibaren bu davan sonuçlanabilir. Gerek eğitim amaçlı gerekse yeni kültür ve felsefeleri tanımak amacıyla uzak yerlere seyahatlere çıkabilirsin. Başta akademik çalışmalar olmak üzere bir çok konuda eğitim alma planları gündeme gelebilir. Bir konuda uzmanlaşmak için harekete geçebilirsin. İthalat ve ihracat alanında çalışıyorsan, bu alanda güzel fırsatlar yakalayabilirsin. Ticari işlerinde de yeni atılımlar olabilir.
10 Haziran’da İkizler burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasının etkisiyle beraber, yıl sonuna kadar kardeşlerin, akrabaların ve komşularınla kısacası yakın çevren ile iletişimin artabilir. Aynı zamanda bu aydan itibaren iş ortamında yoğunluk yaşanabilir.
Uranüs’ün Mart 2019’da Boğa burcuna geçişiyle beraber son iki yıldır, maddi durumunda iniş ve çıkışlar yaşıyor olabilirsin. 2021’de de aynı etkiler altındasın. Beklenmedik kayıplar veya büyük kazançlar olabilir. Para kazanma ve harcama şeklin değişebilir. Aynı zamanda kendi işinin patronu olmak veya esnek kuralları olan işlerde çalışma planları yapabilirsin. Orijinal fikirlerinden kazancını arttırma potansiyelin de artıyor.
Bu yıl özellikle 19 Kasım’da Boğa burcundaki Ay Tutulmasının etkisiyle, finansal anlamda bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsin. Yüklü bir ödemeni bitirebilir veya yeni bir ödeme planı oluşturabilirsin. Mevcut ortaklıklarında, eşin veya ortağınla oluşturduğun kaynaklarda bazı değişiklikler gündeme gelebilir. Ortaklık işlerinde, yoluna tek başına devam etme kararı alabilirsin. Bu süreçte kendi istek ve arzularına daha fazla odaklanabilirsin. Kendine gerçekten hak ettiğin değeri verip vermediğini ve terk etmen gereken yönlerini sorgulayabilirsin.
Özetle Sevgili Koç, bu yıl hayallerini gerçekleştirmek için olumlu etkiler altındasın. Ancak gereken sabır ve özveride bulunmaya dikkat etmelisin. Eğitim konularında da şans senden yana. 2021’de bol bol seyahate çıkabilirsin. Farklı kültürlerden kişilerle tanışabilir ve bakış açını değiştirecek deneyimler yaşayabilirsin. Genel olarak tüm arkadaşlıkların test ediliyor. Yıl boyunca kariyerinde ve hedeflerinde bazı değişiklikler olabilir. Sosyal faaliyetlerinde ve insanlık adına yaptığın tüm işlerde başarılarınla dikkat çekebilirsin.