2021 BAŞAKLAR VE YÜKSELEN BAŞAKLAR

Sevgili Başak,

Bu yılher ne kadar kariyer hayatında ve günlük işlerinde sorumlulukların artsa dagüzel fırsatlar seni bekliyor. Zamanını ve enerjini etkili kullanmakta ve günlük işlerini organize etmekte bazen üzerinde baskı hissedebilirsin. Ancak bir Başak olarak, detaylar üzerindeki başarın ve işlerini kusursuz bir biçimde tamamlama çaban dikkat çekiyor. Yeteneklerin ve başarıların daha görünür olabilir. Daha çok takdir toplayabilirsin.

Bu yıl daha çok teknolojik konular veya sosyal gruplara yönelik alanlarda çalışmalar yapabilirsin. Ocak, Şubat, Mart, Eylül, Ekim ve Aralık ayları başta olmak üzere tüm yıl, çalışma ortamın ve çalışma tarzında bir takım değişiklikler olabilir. Eğer işverensen, aradığın niteliklere uygun kişileri işe alabilirsin. İstediğin gibi bir çalışma ortamına taşınabilirsin.

2021’de zararlı alışkanlıklarından kurtulmak ve günlük yaşantını daha sağlıklı kılmak için destekleyici etkiler altındasın. Beslenme düzenini değiştirebilir ve kendine yeni bir spor programı oluşturabilirsin.

14 Mayıs- 28 Temmuz tarihleri arasında yeni ortaklıklar kurmak ve evlenmek için uygun bir döneme giriyorsun. Mevcut ortaklıklarında ve evliliğinde ise uyumun arttığını ve seni geliştiren bir ilişki içerisinde olduğunu hissedebilirsin. Evliliğinden, ortaklıklarından kısacası tüm ikili ilişkilerinden maddi ve manevi fayda görebilirsin. Birçok görüşmeni başarıyla yönetebilirsin. Adli davaların lehine sonuçlanabilir. Rekabette olduğun bazı ortamlarda da avantajlı konuma geçebilirsin.

26 Mayıs’ta Yay burcunda oluşacak Ay tutulması ve 4 Aralık’ta yine aynı burçta gerçekleşecek Güneş Tutulması etkileriyle, Haziran ayından itibaren yıl sonuna kadar, eve ve kariyer hayatına ait bazı işlerle meşgul olabilirsin. Özel hayatın ve kariyer hayatını dengelemek için çaba göstermen gerekebilir. Kendine yeni bir yön belirleme ihtiyacı da duyabilirsin. Bu dönemde verdiğin kararlarda seni destekleyecek fırsatlar yakalıyorsun.

Haziran ayından itibaren yeni bir iş teklifi başta olmak üzere çeşitli nedenlerle taşınma kararı alabilirsin. Aynı zamanda yeni bir ev alım- satımı veya dekorasyon işleri gündemini meşgul edebilir. Bu aydan itibaren, ebeveynlerinle, ailen ve geçmişinle ilgili konulara odaklanman gerekebilir. Aile bireyleriyle özel olarak ilgilenmek zorunda kalabilirsin. Ayrıca seni engelleyen bazı korku ve inançlarını yeniden değerlendirmen gereken bir dönem olabilir. İç huzurunu sağlamak için neler yapabileceğine daha fazla odaklanıyorsun. Bu arada ara sıra yalnız kalma ihtiyacın artabilir. Sosyal yaşamdan çok fazla uzak kalmamaya özen göstermelisin.

10 Haziran’da İkizler burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla beraber yıl sonuna kadar toplumsal statünü yenileyebileceğin ve kariyerinde değişiklikler yapabileceğin bir döneme giriyorsun. Hayatında yer alan otorite figürleriyle ilişkilerinde de bir takım değişiklikler olabilir. Bu dönemde kendini en iyi şekilde ortaya koyman önem taşıyor. Çok yoğunluk hissetsen de işlerini başarıyla yürütecek enerjiyi kendinde bulabilirsin. Öncelik listesi hazırlaman ve esnek olman işlerini kolaylaştıracaktır.

Uranüs’ün Mart 2019’da Boğa burcuna geçişiyle beraber son iki yıldır, tanıştığın kişiler ve yaşadığın bir takım olaylar, inançlarını ve hayat felsefeni sana yeniden sorgulatmış olabilir. Beklenmedik bir şekilde uzun seyahatlere çıkmış veya seyahatlerinle ilgili beklenmedik olaylar yaşamış olabilirsin. Bu süreçte akademik çalışmalara başlama kararı verebilirsin. Ayrıca bir çok alanda uzmanlaşmak için gereken eğitim ve seminerler gündemini meşgul edebilir. Uranüs’ün Boğa burcundaki yolculuğu devam ediyor. Dolayısıyla 2021’de de aynı etkiler altında olacaksın.

Bu yıl  özellikle 19 Kasım’da Boğa burcundaki Ay Tutulmasının etkisiyle, hayata bakış açını ve hayat felsefeni değiştirmene sebep olacak olaylar deneyimleyebilirsin. Tanışacağın bazı kişiler de bu konuda etkili olabilir. Yıl boyunca üzerinde çalıştığın bir proje veya bir eğitim programını başarılı bir şekilde tamamlayabilirsin. Uzayan bir adli bir davan varsa, bu davan sonuçlanabilir. Uzun yolculuklara çıkabilirsin. Yüksek öğrenimle ilgili konular gündeme gelebilir. Bir konuda uzmanlaşmak için harekete geçebilirsin. Yayıncılık, medya, ithalat-ihracat alanında çalışıyorsan, bu alanlarda bazı işlerini  başarıyla tamamlayabilirsin.

Özetle Sevgili Başak, bu yıl kariyer hayatın ve günlük işlerindeki sorumluluk artışı, seni biraz bunaltsa da yüzünü güldürecek güzel fırsatlar yakalıyorsun. Yeni bir ev satın almayı planlıyorsan, bu yıl harekete geçebilirsin. Daha sağlıklı bir yaşam için yapabileceklerini belirleyip bu konuda kararlılıkla ilerleyebilirsin.